Conceptul GreenKid

Ce înseamnă conceptul GreenKid

GreenKid este un concept care vine cu o perspectivă nouă asupra educației preșcolare. Din dragoste pentru copii și pentru natură, GreenKid oferă celor mici posibilitatea de a retrăi copilăria de altă dată.

Îți mai amintești când copilăria însemna “de-a v-ați ascunselea” sau jocuri de rol cu prietenii și nu ore în șir petrecute în fața telefonului sau a diferitelor device-uri?

Ei bine, de acea copilărie liberă vrem să se bucure și copilul tău, iar pentru ca acesta să învețe jucându-se, folosim tehnici inovative și materiale prietenoase atât cu cei mici cât și cu natura.

Pe lângă faptul că joaca în natură îi consumă eficient energia, educația în aer liber îl ajută pe prichindelul tău să devină mai responsabil, să își mărească încrederea în propriile forțe, să-și dezvolte creativitatea, imaginația, să fie curios și sănătos, eliminând stările de anxietate.

Educația nu înseamnă umplerea unei găleți, ci aprinderea unui foc.

În armonie cu natura

Ce ne dorim

Ne dorim să oferim o nouă perspectivă asupra educației preșcolare, ajutând copiii să iubească natura, să se conecteze cu ea și să se bucure de tot ceea ce ne oferă. Educația în aer liber are multe beneficii și încurajează copiii să:

Le crească încrederea

Înțelegem că a fi părinte vine la pachet cu o grămadă de întrebări, una dintre cele mai frecvente fiind “Cum pot să-mi ajut copilul să aibă mai multă încredere în propriile forțe?”. Răspunsul e simplu: activități de tip outdoor. Studiile au dovedit că activitățile practice în natură oferă copiilor noi provocări, iar depășirea acestora îi ajută pe cei mici să-și dezvolte încrederea în sine.

Învețe responsabilitatea​

Activitățile în aer liber transformă copilul de azi în adultul responsabil de mâine. Educația în natură nu le cere celor mici perfecțiunea, uneori se va întâmpla să mai și greșească, însă vor înțelege că aceste greșeli nu-i definesc și astfel vor fi capabili să-și asume responsabilitatea mult mai ușor.

Fie mai sănătoși și să elimine stările de anxietate

Când sunt mici, copiii sunt predispuși să se îmbolnăvească mai repede, să sufere de obezitate, de anxietate și/sau depresie. Conexiunea cu natura înseamnă în primul rând echilibru minte-corp. Este important să ne dezvoltăm un stil de viață sănătos încă din perioada copilăriei.

Își dezvolte creativitatea, imaginația și curiozitatea

Știm cu toții că nu există copil care să nu fie curios, iar cum natura e plină de surprize, aceasta e cel mai bun loc pentru a le oferi celor mici răspunsurile pe care le caută. De asemenea, studiile au dovedit că la vârste fragede, imaginația copiilor e mult mai bogată, iar formele, culorile și texturile întâlnite în natură le oferă ocazia să-și dezvolte la maxim potențialul artistic.