Conceptul GreenKid

Ce înseamnă conceptul GreenKid

GreenKid – În armonie cu natura este o instituție autorizată de către Ministerul Educației, cu numărul 6182/31.08.2023, fiind astfel calificată în procesul de acreditare. 

În plus, GreenKid – În armonie cu natura este un concept care vine cu o perspectivă nouă asupra educației preșcolare, îmbinând elemente ale învățării tradiționale cu abordarea Reggio Emilia. 

Ce înseamnă abordarea Reggio Emilia în educația GreenKid?

Abordarea Reggio Emilia în pedagogia timpurie de la GreenKid – În armonie cu natura – aduce numeroase beneficii copiilor noștri, în dezvoltarea lor holistică.

Această metodă educațională pune accentul pe respectarea și încurajarea individualității fiecărui copil, oferindu-le oportunitatea de a-și explora propriile interese și curiozități.

Prin intermediul acestei abordări, micuții noștri învață să fie activi în procesul propriului lor învățământ, să-și exprime gândurile și să-și dezvolte imaginația într-un mediu sigur și stimulativ.

 

Educația nu înseamnă umplerea unei găleți, ci aprinderea unui foc.

În armonie cu natura

Ce ne dorim

Ne dorim să oferim o nouă perspectivă asupra educației preșcolare, ajutând copiii să iubească natura, să se conecteze cu ea și să se bucure de tot ceea ce ne oferă. 

Sistemul nostru educațional unic, care îmbină invățarea tradițională cu numeroasele elemente ale abordării Reggio Emilia îî ajută pe copii să:

Le crească încrederea

Educația în natură nu le cere celor mici perfecțiunea, uneori se va întâmpla să mai și greșească, însă vor înțelege că aceste greșeli nu-i definesc și astfel vor fi capabili să-și asume responsabilitatea mult mai ușor.
Prin adaptarea curriculumului la nevoile și interesele fiecărui copil, abordarea Reggio Emilia permite fiecărui micuț să progreseze în mod personalizat și să-și dezvolte încrederea în propriile abilități.


Învețe responsabilitatea​

Abordarea Reggio Emilia promovează învățarea bazată pe întrebări și cercetare, stimulând astfel curiozitatea copiilor și dorința lor de a descoperi lumea înconjurătoare.
Iar integrarea în mediul natural și utilizarea resurselor naturale în activități educative îi ajută pe copii să-și dezvolte respectul și aprecierea pentru mediul înconjurător.

Colaboreze și să facă echipă

Încurajăm spiritul de echipă, comunicarea deschisă și sprijinul reciproc, creând astfel un mediu în care fiecare copil se simte valorizat și încurajat să-și exprime potențialul maxim.

Prin activități interactive, proiecte de grup și jocuri cooperante, copiii învață să împărtășească idei, să asculte și să respecte opiniile celorlalți, să-și ofere ajutorul și să își dezvolte empatia.

Își dezvolte creativitatea, curiozitatea și dorința de învățare prin explorare

Abordarea Reggio Emilia promovează învățarea bazată pe întrebări și cercetare, stimulând astfel curiozitatea copiilor și dorința lor de a descoperi lumea înconjurătoare. Copiii sunt încurajați să-și exprime gândurile și să-și exploreze ideile prin intermediul artei, a jocului și a experimentării practice.