VIAȚA DE PĂRINTE. Cum faci să scapi de grija timpului și să le oferi celor mici o dezvoltare corectă și armonioasă?

august 2, 2022

De câte ori nu ți s-a întâmplat să apară ceva neprevăzut și să fii nevoit/ă să-i iei pe copii cu tine în diferite locuri aglomerate care sunt mai mult sau mai puțin potrivite pentru aceștia?

Fiind la o vârstă fragedă și având un sistem imunitar încă în proces de dezvoltare, cei mici se întorc din aceste locuri, de cele mai multe ori, bolnavi. Ca și părinte, știu, de asemenea, cât este de greu să găsești pe cineva care să stea cu prichindelul tău. Pe lângă faptul că acea persoană nu este disponibila non-stop, trebuie să fie și de încredere și orientată spre copii.

Ca și rezolvare la aceste probleme, am dezvoltat conceptul de Baby Parking, concept care a dat naștere creșei Baby GreenKid. Această idee a pornit dintr-o nevoie proprie, mai exact atunci când m-am văzut în ipostaza de mamă singură, cu viaţă pro­fesională şi socială activă, neavând întotdeauna o soluţie de timp pentru fetiţa mea. Pentru că știam că nu doar eu aveam nevoie de acea soluție, au luat naștere cele două concepte, unde vrem să îți oferim o zonă de confort în ceea ce priveşte disponibilitatea timpului.

Ce este Baby Parking?

Știu, sună haios “Mă duc să-mi parchez copilul”, însă Baby Parking este un serviciu permanent și accesibil, care să îți ofere mai mult timp cu tine sau persoanele dragi, fără să simți acea vinovăție că nu petreci timp cu copilul tău. Fie că vrei să ieși undeva doar tu și soțul tău, fie că vrei puțin timp pentru un hobby sau poate a apărut ceva neprogramat în viața de zi cu zi, noi avem grijă de cel mic într-un loc sigur și educativ, care să vină ca alternativă la programul de creșă sau grădiniță și a bonelor “cu ora”, pentru că după cum bine știi, acestea nu sunt întotdeauna disponibile atunci când e nevoie.

Ne găsești în fiecare zi, de Luni până Vineri, în intervalul orar 08:00-17:00, copiii putând fi aduși sau preluați indiferent de oră, excepție fiind între orele 13:00-15:30, când e programul de somn. Dacă ai nevoie după ora 17 sau în weekend, e nevoie să te programezi telefonic cu 24 ore înainte, deoarece suntem prezenți doar dacă avem solicitări.

0770526734 | 0745524508

Dovedește-le celorlalți că “Există viață socială și după nașterea unui copil”!

Ce este Baby GreenKid?

Creșa Baby GreenKid este locul unde primim cu drag copii între 1 și 3 ani. Știi de ce e atât de important ca în primii 3 ani din viață copilul să aibă parte de o educație stimulatorie?

Răspunsul e simplu: aceasta e vârsta cea mai potrivită pentru dezvoltarea inteligenței. Un studiu realizat de o echipă de cercetători chinezi, asupra a 119 bebeluşi a demonstrat că inteligenţa nou-născuţilor poate fi stimulată chiar de la naştere. Cei 119 bebeluși au fost împărțiți în două grupe. Prima grupă a primit o educație obișnuită, pe când cea de-a doua a primit o educație stimulatorie.

Rezultatul a fost că prima grupă a înregistrat un indice mediu de dezvoltare intelectuală de 90, pe când cea de-a doua grupă a avut 105, indicele mediu de bază fiind de 100. Educația stimulatorie timpurie ajută nu doar la evitarea sau minimalizarea deficienţelor, dar determină și o dezvoltare intelectuală sporită a copiilor.

Cum le oferim prichindeilor o educație stimulatorie prin proiectul Baby GreenKid?

O dezvoltare armonioasă înseamnă experiențe cât mai diverse, fie ele olfactive sau senzoriale și contactul cât mai des cu mediul înconjurător. Pentru a bifa aceste nevoi, planul educațional din cadrul creșei Baby GreenKid se desfășoară astfel:

  • În fiecare săptămână sunt două module de viață practică și cunoașterea mediului, alături de care organizăm ateliere senzoriale și motrice, toate fiind în și despre natură.
  • Jocurile, exercițiile de observare și de mișcare coordonată, precum și evenimentele vor avea loc în natură, atâta timp cât se poate. De asemena, excursiile nu lipsesc din planul educațional.
  • Pentru o mai bună dezvoltare a intelectului și a creativității, învățăm zilnic engleza, lucru care îi ajută pe cei mici să găsească soluții mai rapid și să fie mai flexibili.

În cadrul Baby GreenKid, copiii sunt împărțiți în 3 grupe de vârstă și anume: 12-18 luni, 18-24 luni, 24-36 luni.

Pentru o mai bună concentrare asupra nevoilor fiecărui copil în parte, o grupă este formată din maxim 12 copii și desfășoară activități necesare și potrivite vârstei, sub atenta supraveghere a personalului specializat.

Dacă și tu ai nevoie de puțin timp liber, timp în care cei mici se dezvoltă într-un mediu sigur, nu ezita să ne contactezi din pagina de contact sau telefonic. Telefon: 0770526734 | 0745524508

Alte postări

26.01.2024
Se apropie acea perioada din an… in care simtim ca bucuria nu ar fi bucurie daca nu am împărți-o cu cei dragi. Pregătim un nou festival, în cadrul Comunității Greenkid – Festivalul Iernii
21.09.2023
Pentru că la bazele abordării stau curiozitatea și creativitatea copiilor. Se încurajează manifestarea deschisă a intereselor pe care le au cei mici, pentru ca educatorul să poată observa care sunt centrele de interes pentru fiecare copil în parte, iar pe...
3.08.2023
În viața noastră de părinți, învățăm să ne bucurăm alături de cel mic pentru fiecare prim lucru realizat. Primul zâmbet, primii pași și mai ales, primele cuvinte. De-a lungul timpului, aceste prime lucruri devin tot mai mărețe pentru copil. Mai...