La GreenKid recreăm copilaria de altă dată

iulie 5, 2022

Cum a fost copilăria ta? Cum era și cum te jucai?

Vremurile pe care le trăim acum fac ca generația actuală să nu petreacă suficient timp în natură, ceea ce duce la un număr din ce în ce mai mare de copii care se confruntă cu anxietatea, depresia și obezitatea. Știm foarte bine că pentru o dezvoltare cât mai armonioasă, copilul trebuie să aibă experiențe diverse, experiențe olfactive, senzoriale, să exploreze și să cunoască mediul înconjurător.

Te-ai gândit vreodată că în vremurile noastre, în era digitalizării și a ecranelor, copilul tău poate retrăi copilăria de altă dată? Puțini copii se mai bucură de vacanțele la bunici la țară, iar bunicii din zilele noastre de cele mai multe ori locuiesc la oraș. Din acest motiv copiii nu prea mai au ocazia să exploreze natura în voie. Noi, cei de la GreenKid, am creat un mediu propice și sigur în care piticii să aibă ocazia să învețe, să se distreze, să caute soluții cu ajutorul naturii.

Activitățile le desfășurăm în curte, uneori în pădure, sub cerul liber, lângă copaci, ascultând ciripitul păsărelelor. Toate acestea îi ajută pe copii să își dezvolte spiritul liber, creativitatea și imaginația.

Beneficiile educației în aer liber sunt multiple, acestea fiind doar câteva:
– Stimulează creativitatea, curiozitatea și crește capacitatea de a rezolva probleme și situații complexe
– Dezvoltă abilitățile cognitive
– Reduce stresul și starea de anxietate
– Crește capacitatea de concentrare
– Întărește sistemul imunitar
– Îi responsabilizează față de mediul înconjurător
– Îi ajută să își descopere pasiunile prin expunerea la oportunități reale de viață

Cu ce activități venim în dezvoltarea copiilor?

Încercăm să petrecem cât mai mult timp cu copiii afară. Ne jucăm jocuri de rol: vânzători, pompieri, polițiști etc, ne ocupăm de gradinărit având propria grădină (munci agricole), învățăm cum să îngrijim plantele, urmărim păsărelele și învățăm despre ele, pictăm peisaje din natură și chiar modelăm diverse lucruri din plastilină imitând mediul înconjurător. Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le face împreună cu copiii.

Natura îi va ajuta pe cei mici să devină mai calmi, vor fi mai curioși și cu siguranță se vor concentra mai bine la ceea ce au de făcut. Ei pot explora liberi, pot descoperi lumea pe cont propriu și vor simți conexiunea cu natura.

Joaca liberă și explorarea în natură au un impact mare asupra copilăriei și pot avea efecte durabile pe parcursul vieții, copiii dezvoltând o atitudine responsabilă față de natură și mediul înconjurător.

Pe termen lung, aceste activități în aer liber îi fac pe copii mai fericiți și în același timp ajută și la crearea unor relații calitative în familie deoarece crește starea de bine, se reduce stresul și astfel conexiunea este mult mai strânsă.

Nu toți copiii au acces să se bucure de natură (nu au casă cu curte sau bunici la țară, sau părinți cu suficient de mult timp liber pentru a face astfel de activități). Dacă îți dorești să îi oferi și copilului tău acest tip de educație în aer liber, te așteptăm cu drag la GreenKid, pentru ca împreună să îi recreăm copilului tău copilăria de altă dată.

Alte postări

26.01.2024
Se apropie acea perioada din an… in care simtim ca bucuria nu ar fi bucurie daca nu am împărți-o cu cei dragi. Pregătim un nou festival, în cadrul Comunității Greenkid – Festivalul Iernii
21.09.2023
Pentru că la bazele abordării stau curiozitatea și creativitatea copiilor. Se încurajează manifestarea deschisă a intereselor pe care le au cei mici, pentru ca educatorul să poată observa care sunt centrele de interes pentru fiecare copil în parte, iar pe...
3.08.2023
În viața noastră de părinți, învățăm să ne bucurăm alături de cel mic pentru fiecare prim lucru realizat. Primul zâmbet, primii pași și mai ales, primele cuvinte. De-a lungul timpului, aceste prime lucruri devin tot mai mărețe pentru copil. Mai...