“Uite ca se poate si cu vorba buna” – o intalnire despre non-violenta in relatia mama – copil

septembrie 17 2022, 10:00
- septembrie 17 2022, 13:00

Iaca suntem la a doua sezatoare in care intr-un fel sau altul aducem in prin plan relatia mama – copil. Nu facem discriminare, sunt bineveniti si tatii, dar din vremuri stravechi stim ca mama creste copii, iar tatii merg la vanatoare, totul adaptat la contextul zilelor noastre si la fiecare caz in parte.

De multe ori ne regasim in situatii in care mustram copiii in diferite feluri, ori tipam, ori bruscam, ori lovim. Este in regula, nu suntem aici sa invinovatim pe nimeni, nici sa certam pe cineva.
Suntem aici sa intelegem ce si de ce se intampla.
Suntem aici sa aflam cum se poate si cu vorba buna.
Suntem aici sa intelegem ca nu suntem singure.
Suntem aici sa ne sustinem reciproc.

Scopul acestor intalniri este sa creem o comunitate constienta, un loc in care ne putem sustine reciproc acolo unde simtim ca ne pierdem sau ca nu mai putem.

Ce vom face la aceasta intalnire?
Vom vorbi deschis, vom face exercitii si jocuri si vom dezbate teme pretioase cum ar fi:

De ce ajungem sa ne mustram copiii?
Ce credinte avem legate de mustrarile aduse copiilor?
Cum educatia primita de la parinti influenteaza felul in care ne educam copiii?
Ce judecati aducem asupra noastra dupa ce ne mustram copiii?
Cum putem trece de la mustrare la vorba buna?

Dar nu ne limitam aici. Lasam intalnirea sa se aseze frumos si armonios dupa cum este firesc.

Cine sunt eu?

Raluca Oltita Rad – OM, femeie, mama, sotie, iubita, fiica, sora, prietena, o fiinta plina de viata in continua cautare si descoperire, plina de bucurie, pasiune si curiozitate despre ceea ce este OMul in toata plenitudinea lui, cu respect si recunostinta pentru Viata si Natura. Propria cautare intru vindecare si reintregire m-a condus catre diferite instrumente de lucru cu sinele, primind intelegere despre minte, trup si suflet si perfecta sinergie si simbioza dintre acestea. Ultimii 9 ani au fost dedicati cunoasterii si dezvoltarii personale si profesionale, prin experimentare, observare si studiu continuu a ceea ce este viata in toate aspectele ei.

Economist
Facilitator in metoda de lucru cu Mandale de Lumina – metoda Ursulei Irrgang
Formator in metoda pr.dr. Florian Colceag – modelare matematica, pedagogie gifted, schimbarea paradigmei de gandire in educatie
Facilitator TRE (Tension and Trauma release exercise) – metoda Pr.Dr. David Berceli

De ce fac asta?
Pentru ca cred cu tarie in puterea unei mame de a schimba viata din jurul ei, de a schimba lumea si pentru a crea o lume mai buna pentru copiii nostri e nevoie sa ne uitam mai intai “in gradina proprie”.

Valoarea pe care o aduci tu este inestimabila prin propria ta prezenta iar participarea este sustinuta de suma de 75 lei.
Ceaiul si cafeaua sunt din partea casei.
Te invit sa vii asa cum esti in cea mai autentica forma a ta, cu toate cele “bune si rele” si intr-o tinuta relaxanta si lejera.

Contribuție cu plata în avans: 75 lei, în contul Asociației Baby Parking, RO25RNCB0053156560420001.