Festivalul Primăverii 2024

martie 1 2024, 09:00
- martie 8 2024, 18:00

1 Martie – Legenda Mărțișorului. Tradiții și obiceiuri

Ziua Traditiilor si Obiceiurilor romanesti ofera un farmec aparte acestui festival, căci legendele acestei zile vor înflacăra imaginația copiilor. Vom parcurge Legenda Babei Dochia și pe cea a Martisorului  și vom realiza un martisor cu elemente Reggio Emilia.

4 Martie: Întâmpinarea vestitorilor primăverii

Dorim să îi îmbiem pe vestitorii primăverii să poposească în curtea noastră, de aceea ne vom ocupa de îndepărtarea semnelor iernii (vreascuri, funze putrezite), vom construi hotel de insecte, hrănitoare pentru păsări și vom vărui copacii

5 Martie: În căutarea primelor semne de primăvară

Activitatea celei de-a 3-a zi de festival constă intr-o mică drumeție: plecăm in căutare de comori/ suveniruri naturale ( pietricele , mușchi verde, scoarță de copac, măceșe, etc) , elemente pe care le vom folosi pentru masa naturii – in acord cu primele semne ale primăverii.

6 martie: Parfum de primăvară

Parfumul floral este unul din parfumurile de referință în industria parfumeriei, motiv pentru care noi, copiii GreenKid, mari amatori de Science Lab si Messy play, abia așteptăm să participăm la această experiență, cu precădere senzorială.

7 Martie: Bun venit primăvară în grădina noastră!

Cu o floare nu se face primăvară, dar cu mai multe, plantate în grădina noastră, macar încântăm privirea și ne responsabilizăm, pe termen lung față de natură.

8 Martie – Ziua Mamei Ziua M(ult)A(doratei)M(ult)E(norm)I(ubitei). Da, este ea: MAMA! Unica, irepetabila si mult iubibila, in jurul careia se invarte universul Copilului. Iar Ziua EI reprezinta o invitatie, pe care i-o adresam, la rasfat!